Vävblogg 2019


Hej!

Under sommaren 2019 kommer jag att medverka i en textil utställning på Kulturhuset i Kungsängen, nordväst om Stockholm. Kungsängen är väldigt nära där jag bor, och det är ju naturligtvis jätteroligt att få vara med i en utställning på hemmaplan!


Jag började fundera lite kring det klassiska utställningsupplägget, och klurade på hur jag skulle kunna få med mer av själva hantverket, så att besökare får se även hur textilen blir till, och inte bara slutresultatet. Textilutställningar kan vara fantastiska, men jag upplever att man får ut så mycket med av dem när man också kan förstå hur hantverket går till. 

De här tankarna landade i ett levande vävprojekt, inspirerat av performancekonst och med basis i klassiskt konsthantverk. I början av juni kommer jag att flytta min lilla Öxabäckvävstol till Kungsängen, sätta upp den i Konsthallen och i och med invigningen av utställningen kommer jag att påbörja uppsättningen av en väv som jag sedan kommer väva. Man kommer sedan kunna följa mitt arbete med väven fram till utställningen stänger i augusti.

I och med den här utställningen lanserar jag också en blogg här på min hemsida. Jag kommer att blogga under sommarens gång om mitt arbete med den här utställningen och hoppas att ni är flera som ska vilja följa detta, och kanske även komma förbi utställningen och hälsa på! Jag hoppas på att kunna fortsätta bloggverksamheten även efter sommarens utställning, men allt beror som vanligt på hur mycket tid som finns.

Sommarutställningen i Upplands-Bro kommun pågår 11/6-18/8 och går av stapeln i Konsthallen/Kulturhuset, Furuhällsplan 1 i Kungsängen. Välkomna!

/ Stefan

Kommentera gärna: